Aplombyoga

Wat kan je verwachten tijdens een training? We bespreken eerst samen wat je nodig hebt en welke Yoga- of bewegingsvorm daar het beste bijpast. Mindfulness en ademtechnieken zijn vast onderdeel van de training. Ik geef Kashmiryoga, Aplombyoga, Vietnamese Qi Kong en Mindfulness.

Aplomb-yoga - 'geen acrobatiek, maar techniek'

Aplomb-yoga is een methode ontwikkeld door Maartje van Hooft, en beschreven in het boek 'Yoga en Aplomb, overgave aan natuurlijkheid.' Aplomb betekent letterlijk 'in het lood', dus in lijn met de zwaartekracht.

De methode bestaat uit zorgvuldig opgebouwde vooroefeningen om de natuurlijke stabiliteit die we allemaal hebben, opnieuw te activeren om te komen tot een correcte houdingsopbouw. Het is dus een echte basistechniek, die je voorbereidt op de gangbare yoga-houdingen en asana's. De vooroefeningen en de methodische aanpak van Aplomb-yoga helpen je te ontspannen, en een gevoel voor een dragend midden op te bouwen.

Kennis van de anatomie, stabiliteit en motoriek worden toegepast op  de klassieke Yoga. Aplomb-yoga combineert daarmee actuele kennis van bewegingswetenschap en een onderbouwde visie op zelfregulatie, met praktische verdieping en verfijning.