Over mij

Ik las in 2010 in de Volkskrant een boekbespreking van het boek 'Wat de wereld nodig heeft' van Zen boeddhist, en master van de Mindfulness Thich Nhat Hanh . Na het lezen van dat artikel dacht en voelde ik: "Daar moet ik zijn!" En binnen 4 maanden was ik in San Diego. Daar leefde ik een half jaar in het Deerpark monastery, de boeddistische gemeenschap van Thich Nhat Hahn in Californië.

Eén van mijn taken in het Klooster was het geven van Engelse les aan jonge Thaise zusters. Dit werd mij gevraagd door de Abdes, die in mij een leraar zag. Daar was ik zelf nooit opgekomen. Terug in Nederland besloot ik het roer om te gooien. Yoga deed ik al langer. En nu kon ik de link leggen naar het lesgeven. Dat is alweer een tijdje geleden. Inmiddels ben ik gecertificeerd Yoga trainer met twee afgeronde opleidingen.

  • Kashmir methode van Jean Klein (Koos Zondervan 2011- heden) Door verbeeldingskracht en adem kan je ontspannen in een Asana (houding) zonder over je grenzen te gaan. Het klinkt misschien ingewikkelder dan dat het is. Je moet het gewoon ervaren!
  • Aplomb-Yoga docenten opleiding erkend door de Vereniging van Yogadocenten (Maartje van Hooft 2013 - 2017) Aplomb betekent letterlijk 'in het lood', dus in lijn met de zwaartekracht. We doen oefeningen om van binnenuit te komen tot een mooie rechte houding.
  • Mindfulness. In 2010 een verblijf van een half jaar in Deerpark Monastery, bij zenmeester en boeddhistishe monnik Thich Nhat Hanh, San Diego, CA.
  • Vietnamese Qi Kong heb ik ook geleerd in Californie van een oudere monnik. Dit zijn 16 oefeningen die je doet met een lichte lange bamboe stok. 

Interesses vakgebied