Privé Training

Ben je geïnteresseerd in al het goede van Yoga, maar voel je je niet op je gemak in een groepsles bij een Yogastudio? Kom je niet verder met je eigen Yoga- of sporttraining? Heb je wel eens privé Yoga training overwogen?

Meer zelfvertrouwen
Ik hoor zo vaak "Ik ben niet lenig genoeg voor Yoga" of  "Ik ben niet goed in Yoga". Inderdaad lijken sommige Yogi's wel acrobaten, maar verreweg de meeste beoefenaars zijn beginners, die nog niet precies weten waar ze mee bezig zijn.

Als je nog nooit Yoga hebt gedaan, is de kans groot dat je niet super lenig of flexibel bent. Je kan ook niet verwachten als je voor de eerste keer een tennisbaan oploopt, dat je alle ballen goed raakt. Jouw flexibiliteit neemt toe naarmate je meer oefent.

Slecht zijn in Yoga bestaat niet. Yoga is een reis tussen jou en jezelf. Er is geen competitie in Yoga, althans die zou er niet moeten zijn!

Een privé Yogatrainer kan je aanmoedigen en helpen om een yoga houding (technisch) eigen te maken. Na een paar lessen zul je soepeler zijn, en er vertrouwen in hebben dat jij echt geen houten klaas bent.

Maatwerk
Het grote voordeel van personal training is dat ik de les kan afstemmen op wat jij op dat moment nodig hebt. Heup openers? Ik kan jouw hele les richten op de heupen. Gestresst? We werken eerst 20 minuten aan je ademhaling. Je krijgt precies voor datgene wat jij op dat moment nodig hebt.

Je investeert in een personal Yogatraining om uit je innerlijke kracht te kunnen putten, je balans te vinden door de verschillende houdingen aan te nemen, stress te reduceren en om je te verbinden met iets groters dan jezelf.

Correct uitvoeren
Eén van de redenen dat Yoga zo goed voor je is, is omdat je botten en spieren op ongebruikelijke manieren worden belast. Maar ja, je lichaam is waarschijnlijk niet gewend aan zulke bewegingen en misschien ben je wel gevoelig voor blessures. In een grotere groep loop je het risico dat je niet correct (in aplomb) de houdingen uitvoert. Ik neem de tijd om je te laten zien hoe je op correcte wijze in houdingen komt.

Hoe kunnen we één op één samenwerken?
Ik geef privé Yogatraining. We ontmoeten elkaar op jouw tijd, bij jou thuis of op je werkplek. Ik kan je meenemen van 'Ik beweeg helemaal nooit', 'Ik ben niet flexibel', tot het praktisch integreren van Yoga in je leven.

We gaan inzoomen op jouw wensen, op wat jij nodig hebt, wat jouw uitdagingen en doelen zijn. En we gaan effectieve resultaten boeken, gebaseerd op jouw huidige conditie en drukke (werk)schema.