Qi Kong

Wat kan je verwachten tijdens een training? We bespreken eerst samen wat je nodig hebt en welke Yoga- of bewegingsvorm daar het beste bijpast. Mindfulness en ademtechnieken zijn vast onderdeel van de training. Qi Kong is fijn voor mensen die het prettiger vinden om meer dynamisch te trainen.

Qi Kong (Khi Cong) - 'Life sustaining way of the heart'

Qi Kong is een meditatieve bewegingsleer waarbij je met je adem en aandacht beweegt. De vorm die ik onderricht is ontwikkeld door een oudere monnik die leeft in de boedistische kloostergemeenschap van Thich Nhat Hahn. Hij wilde een serie oefeningen bedenken om een leven lang soepel en gezond te blijven. Je hebt dagelijks alleen maar 30 minuten en een beetje geduld nodig. En na 6 weken voel jij je beter, zie je er beter uit, voel jij je sterker, ben je kalmer en meer relaxed.

Met een een lichte (bamboe)stok die ongeveer even lang is als jezelf, gebruik je Qi energie en niet (spier)kracht om de 16 oefeningen uit te voeren. Je vertrouwt op je adem om je ledematen te bewegen, En je ruggengraat, armen en benen zijn altijd gestrekt en recht. Iedereen kan het. Als je wat stijver bent, doe je de oefeningen 5 -10 keer. Als je wat soepeler bent doe je ze 10-20 keer en wat sneller.